19 Οκτωβρίου 2016

Τρεις σκέψεις περί Δικαιοσύνης με βάση τη χτεσινή επικαιρότητα..

Α. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης αντί να ζητήσει από τις αρμόδιες αρχές δίωξη προς κάθε εμπλεκόμενο για υποκλοπή & δημοσίευση προσωπικών email ανωτάτου δικαστή, ασκεί πειθαρχική δίωξη στον ίδιο για μικροκομματικές επιδιώξεις.
Β. Η ανεξάρτητη Δικαστική εξουσία που πρώτιστο καθήκον της είναι η αυτοκάθαρση και η εξάσκηση του συνταγματικού της ρόλου που έχει σκοπό σκοπό την απονομή της Δικαιοσύνης στη βάση της διάκρισης των εξουσιών προβαίνει σε «χαρτοπόλεμο» ανακοινώσεων. Την ίδια μέρα ο εισηγητής του ΣΤΕ τάσσεται υπέρ της Συνταγματικότητας του νόμου Παπά για λόγους «Ανωτέρας βίας» ΩΣ ΕΠΙΛΟΓΗ λόγω της μη ύπαρξης του ΕΣΡ –υπεύθυνου για τις άδειες- που οφείλεται όχι σε αντικειμενική αλλά υποκειμενική όπως ο ίδιος φέρεται να ανέφερε, αδυναμία συγκρότησης. Δεν είμαι νομικός αλλά όταν η Συνταγματικότητα προκρίνεται ως μεσοβέζικη λύση ανάγκης τότε στο φτωχό μου μυαλό μιλάμε για πλήρη εξευτελισμό της δικαιοσύνης.
Γ. Όταν η δικαιοσύνη εξευτελίζεται και υποτάσσεται στην Εκτελεστική εξουσία (ανεξαρτήτως του αποτελέσματος της χτεσινής ψηφοφορίας) τότε απλά το Κράτος Δικαίου αποτελεί ουτοπία και πολίτευμα χωρίς κράτος δικαίου δεν είναι δημοκρατικό..
https://www.facebook.com/leonidas.karageorgos.antilogos/

Δεν υπάρχουν σχόλια: